De leukste watersporten voor in de zomer

De zomer, de warmste tijd van het jaar. Iedereen wil niks liever dan het water in. Het is dan ook erg leuk om eens een keer wat anders te doen dan een dagje zwemmen. Zo zijn er verschillende waterporten die erg leuk zijn om te doen in de zomer. Je leest ze hier.  

 

Suppen over het water 

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, suppen. Je staat op een sufplank en door te pedellen, zul je vooruit te moeten zien komen. Het lijkt heel makkelijk, maar in de praktijk is dat het nog niet. Het is namelijk heel belangrijk dat je goed je evenwicht bewaard om op de plank te blijven staan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan zitten. Het is in ieder geval erg gezellig om te doen met een paar vrienden. SUP board kopen? Niet nodig. Er zijn genoeg plekken waar je deze kunt huren.  

 

Surfen moet je leren  

Surfen is de wat moeilijkere watersport. Dit is overigens wel ontzettend leuk om te leren. Zo kun je makkelijk beginnen. Het beste is dan eigenlijk ook op te beginnen met suppen, hierdoor krijg je alvast een beetje de feeling op de surfplank. Het is in ieder geval een leuke bezigheid in de zomerdagen. Huur gewoon eens een surfplank en surfschoenen en probeer het uit.  Je kunt het altijd proberen, toch? Mocht het toch te moeilijk zijn, zijn er nog veel meer watersporten die je kunt leren. En vergeet niet, oefening baart kunst.  

 

Kanoën met zijn allen  

Een minder moeilijke activiteit is kanoën. Iedereen kent het en misschien heb je het al wel eens gedaan. Je kunt alleen gaan, maar ook met z’n tweeën. Het is ontzettend gezellig en ook nog eens verkoelend in het warme weer. Je kunt er dan ook nog voor kiezen om een makkelijke of een moeilijke route te nemen. Ben je dus al ervaren en heb je zin in een leuke uitdaging, ga dan zeker voor de moeilijke route. Naast kanoën kun je ook nog gaan waterfietsen. Dit lijkt een beetje op een kano, alleen heb je hier trappers in om vooruit te komen. Echt een fiets in het water dus.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *