De voordelen van een detox sapkuur

Wanneer een van jouw goede voornemens is om in 2023 beter op je gezondheid te gaan letten, dan mag een detox sapkuur hierbij niet ontbreken. Door een aantal dagen alleen maar op sapjes te leven, geef je je lichaam een reset en laat je je darmen tot rust komen. Voor darmen is het belangrijk om tot rust te komen nadat zij vaak worden belaagd met fastfood en andere voedingsmiddelen waar de darmen hard voor moeten werken. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende lengtes in dagen om te bepalen hoe je het graag aan wilt gaan pakken. Er is voor ieder wat wils en voor ieder lichaam wel wat mogelijk.

Niet zomaar een paar sapjes

Het is goed om te weten dat je niet alleen wat sapjes krijgt van Dr Veggie en dat je het dan voor de rest zelf maar uit moet zoeken, want je krijgt er namelijk een hele planning bij waarop precies aangegeven staat wanneer je deze shotjes of flesjes kunt drinken en hoe dit verdeeld is om het zo goed mogelijk vol te kunnen houden. De inhoud van wisselen en daarbij ligt het aan het pakket waar je voor kiest. Kies je voor een pakket waarbij warm en koud afgewisseld wordt? Dan moeten sommige sapjes opgewarmd worden. Zo is er echt voor ieder wel iets mogelijk. 

Waarom een detox?

Het doen van een detox sapkuur heeft best wel wat voordelen, zo val je al snel een aantal kilo’s af, maar het is belangrijk dat dit niet je hoofddoel is. Je zult je minder opgeblazen moeten gaan voelen en je huid zal mooier worden. Er zijn nog meer voordelen, maar deze komen allemaal doordat je lichaam geen belastende voedingsmiddelen meer binnenkrijgt waar het wat meer moeite mee kan hebben. Zo komt je lichaam tot rust en wordt het gereset. Na de detox ga je rustig opbouwen in het eten net als dat je voorafgaand aan de detox juist afgebouwd hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *