De voordelen van een home gym

Als jij houdt van sporten, fitness in het bijzonder, kan een home gym een goede investering zijn. Ik heb 2 jaar geleden, net voor de start van de pandemie rondom covid, de eerste dingen voor mijn eigen home gym besteld. Niets al te geks: gewoon een bankje, een squat rack/bankdruk een barbell en wat verstelbare dumbbells, allemaal online gekocht bij de fitnesswinkel. De timing van mijn aankoop was perfect. Slechts weken later moesten alle sportscholen dicht en slibde de markt voor fitness volledig dicht. Tegenwoordig is het weer mogelijk om een home gym te bouwen voor een normale prijs, en dat is zeker een aanrader. In dit stuk geef ik je de voordelen.

Een keer investeren, geen maandelijkse kosten

Een van de meest voor de hand liggende voordelen: je betaalt voor de spullen die je koopt, en betaalt verder geen maandelijks bedrag zoals je bij de sportschool wel doet. Dat kan flink wat schelen. Als je gemiddeld zo’n 40 euro per maand kwijt bent aan de sportschool, is de terugverdientijd voor een volledige home gym hoogstens een paar jaar. En dat is als je alles koopt. Een iets simpelere versie, back to basics zeg maar, heb je voor niet al te veel geld in huis. Kijk op fitforce1 voor opties.

Geen rekening houden met anderen

Wat voor mij een heel groot voordeel is aan het hebben van mijn eigen gym: ik hoef met niemand rekening te houden. Ik kan 24/7 sporten, en ik heb nooit dat een apparaat of gewicht dat ik nodig heb al bezet is. Ik hoef niet na te denken over de drukste tijden in de sportschool en dat ik op die tijden liever niet wil gaan. Ik loop simpelweg naar de garage en begin mijn workout. Als jij het fijn vindt om in je onderbroek keiharde heavy metal te draaien terwijl je sport, kan dat thuis gewoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *