Een e bike op afbetaling kopen; hier moet je op letten

Ook al zijn elektrische fietsen al een stuk goedkoper dan voorheen, je moet nog steeds flink wat geld investeren, dus een e bike op afbetaling kopen kan dan echt een uitkomst bieden. De grote populariteit van de elektrische fiets heeft de prijs al aardig naar beneden gebracht, maar je kunt geen elektrische fiets kopen voor een paar honderd euro. Dat was met de standaard fietsen bij de tweedehands fietsenwinkel natuurlijk wel anders. Wil je profiteren van de vele voordelen van de e-bike, maar heb je niet voldoende geld om deze te kopen, dan kun je een e bike op afbetaling kopen. Hier lees je dan over waarop je moet letten.

Waar kun je een e bike op afbetaling kopen?

Er zijn verschillende manieren waarop je je e bike op afbetaling kunt kopen. Zo kun je zelf een goede lening vinden en dat geld gebruiken om je elektrische fiets mee te kopen. Je hebt de lening dan zelf volledig onder controle en bepaalt waar en hoe je aan je geld komt. Veel fietsenwinkels bieden je tegenwoordig ook de optie aan om via hen een e bike op afbetaling te kopen. Dat is ook helemaal geen slecht idee, want deze leningen zijn specifiek bedoeld voor dat doel. 

Waar moet je op letten?

Wat je ook besluit te doen, er zijn een aantal punten om op te letten als je een e bike op afbetaling wilt kopen.

  1. De termijnen

Wat je in ieder geval niet moet doen, is een lening nemen als je je de termijnen niet gemakkelijk kunt veroorloven. Vraag jezelf dus af of je de termijnen ook kunt betalen als het een maand een keer financieel wat slechter gaat, of als jij of je partner inkomen verliest, bijvoorbeeld. Het laatste wat je wilt is zorgen elke maand over hoe je dat deze keer weer moet ophoesten en soms zit je jaren aan de afbetalingen vast.

  1. De algemene voorwaarden

Voordat je een lening aanvraagt om je e bike op afbetaling te kopen, lees je de algemene voorwaarden heel goed door. Misschien profiteer je het eerste jaar van een lage rente, maar gaat deze de jaren daarna flink omhoog. Hoeveel kost de e-bike in de winkel en hoeveel betaal jij ervoor tegen de tijd dat de lening is afbetaald? Het is zaak om een lening te vinden waarmee je zo min mogelijk extra betaalt, met een zo kort mogelijke looptijd maar met termijnen die je je kunt veroorloven.

  1. Overweeg tweedehands

Wat ook een optie is, is om een tweedehands elektrische fiets te kopen. Op die manier voorkom je misschien dat je een lening moet nemen en je e bike op afbetaling moet kopen. Je hebt dan geen last van de maandelijkse verplichtingen en de fiets is direct van jou. Kies je voor tweedehands, let dan wel even op de kwaliteit van de accu en de motor. Dit zijn onderdelen van de fiets die minder lang meegaan dan de fiets zelf en die dus mogelijk aan vervanging toe zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *