Tips bij thuis sporten

Loopband

We zitten allemaal weer thuis en de sportscholen zijn beperkt open, dat betekent dat het dus weer tijd is voor de home work-out. Maar hoe zorg je nou dat je conditie op peil blijft en dat je het volhoudt om thuis te trainen? In dit artikel lees je daar alles over. We geven je drie tips mee om het thuissporten tot een succes te brengen. Lees je verder?

Tip 1: Doelen stellen

Stel een doel, zodat je houvast hebt en iets hebt om naar toe te werken. In de praktijk zien wij dat dit heel erg help bij het vinden van motivatie. Zeker wanneer je thuis traint kan het namelijk moeilijk zijn om deze motivatie op te brengen. Bepaal bijvoorbeeld voor jezelf dat je 2 keer in de week gaat sporten om 2 kilo af te vallen. Zodat je hier naartoe kunt werken.

Tip 2: Plannen

Plan momenten in voor jezelf dat je actief met sport bezig bent. Eigenlijk moet je doen alsof er niks verandert is. Je sport dan om een bepaalde tijd op een vaste dag. Als je dan op de bank blijft zitten zal je je schuldig voelen, en dat is de bedoeling.

Tip 3: Personal trainer

Hou contact met een personal trainer, een personal trainer kan je ook op afstand goed helpen bij het behalen van jouw doelen. Een trainer kan je helpen aan trainingsschema en kan je daarnaast ook nog tips geven wat betreft voeding.

Tip 4: Fitness apparatuur

Tot slot kan je voor jezelf een fitness ruimte creëren. Zo heb je toch nog een beetje het idee dat je naar de sportschool gaat. Wil je echt voor de hele beleving gaan, dan kan je er voor kiezen om ook apparaten aan te schaffen. Zo kan je een loopband bijvoorbeeld ook prima voor thuis aanschaffen. En dat maakt het thuis trainen toch een heel stuk aangenamer.

Meer informatie over thuis trainen? Kijk dan even op: www.tunturi.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *